Denna dagen som igår

Precis ! Inget att skriva om vilket känns värdelöst! Har jobbat sedan 7 imorse och igår jobbade jag från 14.00. Har inte hunnit med att göra så mycket annat. Stallet kommer senar på schemat och sedan blir det MGA uppvisning.
http://MED.blogg.se - Läser ni om det!
Mamma och syster yster har varit på IKEA och shoppat svarta lådor till förvarang för mig. Haha, menar dom att jag är dålig på förvaring av mina saker? Jag tar det så i alla fall. 
Har faktiskt lyckats att sätta ihop dessa lådor i vilket fall! Plus i kanten att jag faktiskt lyckats med händigt arbete, om man får kalla det så. Nu blir det till att fylla dem, vilket jag måste erkänna inte kommer bli min svåraste uppgift för dagen ;)

Logga


Photoshop humöret på topp!

Suttit en stund och laddat ner penslar coh fått idér om nya bilder. Loggor är något av det roligaste som finns att göra tycker jag personligen. Loggan nedanför är en dammy enbart från Photoshop. Ska göra en riktig som är gjord i illustrator också så ska ni få se skillnaden.
Allt är gjort med ihopklipp av penslar, färger och bilder för att få allt att matcha.
Tummen upp för Tekniken!

Rea, nej tack!

Gick upp  halv 8 för att ta sig till Stenungsund för att göra iordning ögonfransarna. Inte jätte kul att sitta i en väntsal hus frissan i 1 timme och 15min på ens tur då Sofia gjorde det först. Satt och försökte blogga från mobilen men märkte att det inte fungerade särskillt bra alls.
Väl klara blev det en snabbis på mellandagsrean där jag oftast hittar en massa skit som man kan se som bra att ha saker men inte än i år kan jag säga. Var visserligen bara på Gina och Cubus men ändå. Slutade med att Julia hittar ett par jean för 500kr istället som inte är på rea, chatching! Jakpot! Ska inte säga att jag inte behöver jeans heller så ur den synvinkeln var det bra. Så det blev att ta bilen och hämta hunden hos föräldrarna på jobbet och för flytta sig hem för att möta upp Hilda som skulle titta på Ella och Carmen.
http://med.blogg.se/2011/december/hysteriskt.html - Kan ni läsa om det!
Är ganska trött nu så tänker sätta mig med min älskade DVD box med skillda världar volym 4. Kan bara säga att jag fick den på julafton, det är 5 skivar med 9 avsnitt på varje och jag är på sista skivan avsnitt 3 skulle jag gissa. Hoppas på tt volym 5 kommer ut snarast! och by the way! 8 dagar till The vampire diaries börjar igen !

Ny blogg

Fick hastigt och lustigt för mig att starta en ny blogg, men sitter och funderar på designen. Utgår från någon av designerna som vi kan välja mellan och gör om typ det mesta.
MED.blogg.se
Ni som har färg förslag eller design förslag får gärna dela med sig ..

Carina

Carina var här och kollade igenom Ella efter skador. Som hon förklarade var hästen spänd inprincip överallt.. Tog Ella ca 50min att bli lugn av massagen och med Carina. Bra ponny!
Att hon var stel var inte heller konstigt för att de som var värst är där hon kan tänkats ha skadat sig när hon ramlat under veckan. Men blev mycket bra sedan när Carina var klar, mjuka och fina muskler.
Ellas inre är också i uppror och hon har ett överskott av hormoner. Så det var också ett problem med henne. Hon har antagligen detta p.g.a stress av någon anledning. Det kan vi inte ta reda på dock eftersom tidigare ägare inte svarar. Så att Ella fick ett föl 11 april i år tycket Carina var insane för en ponny som är i så pass uppror själv ska behöva gå med ett föl som hon också ska ge föda åt. Jisses.. men man vet inte heller hur länge hon haft dessa problem heller men Carina trodde inte att de var nya precis.
Hon kunde dock inte hitta något som skulle ge sådan stor inverkan på ridningen som Ella visar. Hon är som jag sagt förr snäll som ett lamm i longeringen och en vilddjur när man rider. Men ska ta hit Hilda på Tisdag också och se om hon kan hitta något.. Gör inte hon det är det nog inte så mycket annat att göra tyvärr. Min lilla mysa <3
En annan anledning skulle vara att hon har spatt som inte syns från utsidan utan bara syns vid röntgen. Låter helt sjukt att en sjuåring ska ha det, men ska se vad Hilda säger. Carina sa det att det kan lika gärna vara så att hon blivit mycket missförståd i ridningen  och förknippar det med ont men som sagt vet vi ingenting.. Hoppas på det bästa... att Hilda hittar ett fel, och att det inte heter SPATT!
Har sagt det för och jag säger det igen när jag diskuterar mina ponnys förflutna
Jag HATAR danskar som inte kan ta hand om sina hästar!
Inget fel på folket men just de personerna  som inte kan ha koll på sina ponnys och göra något åt deras skador och beteende utan bara säljer dem vidare utan undersökning. Eller det kanske bara är jag som är en sådan pussy när det kommer till ponnys som har skador (?)
Vill bara hoppa ur skona ! Hoppas på lilla frökens bästa.. <3

John Whitaker

Har kikat runt en hel del på

John Whitaker.se

och kollat en hel del utrustning. Anledningen är att det finns mycket med GB flaggan vilket jag boktsvligt talat älskar..
John Whitaker Junior Pro Ldt Edition Flag





Älskar det, tänk om man hade varit gjord av pengar. Då hade Danielle varit världens mest bortskämde ponny!


Julafton gott folk!

Timme av ingenting nu innan farmor, farfar och morfar kommer.
Vaknade runt 9 och går ner till vardagsrtummet där brasan är tänd och det är så mycket julstämning det kan bli med dessa väderförhållande. Frukost, sedan var det tid till att göra sig i ordning för att vara hos farmor och farfar i år på jul. Vi delar jularna på tre, mellan farfar och hans syskon. Så nästa år blir det hindås!
Och på något sjukt vänster är vi ingift släkt med Schelander.... hur hände det?!
Träffat kusinerna och farfars syskon. Pappas kusiner så att säga kunde inte komma så inga sysslingar på plats. Men men, träffar dem enbart på jul så får bara vänta till nästa år.. haha! Vi har bra kontakt med släkten!
Kusinligan!
Sanna, Sofia, Vania, Linus, Jag och Stina

2 min

När jag börjarde med detta inlägg var kl 23:58, får se vad den är när jag är klar. Har varit på liseberg med Sandra, Helen och syster . Lite av tradition. Trist att det regnade dock, men vi underhöll oss med att spela på gripar vilket var as skoj! Och det viktigaste med Turen var att jag skulle få mitt knäckäpple som jag tjötat om hela kvällen.
Tog ett bad med familjen innan det blev sängen och nu känner jag mig trött.. klockan på paddan är nu 12.02, snabbis inlägg! 03 nu..
God Jul alla ! Nu ska jag sova..

One of her kind

Kände för att börja bygga upp konditionen på Danielle nu när hon är fullt igång igen. Lite longering stod på schemat och så tog jag med ett grimskaft för att jag kände för att leka lite frihetsdressyr idag eftersom det var år och dagar sedan nu. Eftersom Ella vilar tills Söndag i alla fall kan jag koncentrera mig på Danielle till 100% igen. Longeringen sköter hon bäst själv utan att jag lägger mig i. Jag bestämmer när hon saktar av och ska gå fortare bara.
Men innan jag "tog paus" från frihetsdressyren har jag hållit på att lära henne en sak... att longeras utan någonting. Idag var jag bara tvungen att testa om hon överhuvud taget kom ihåg mina komandon för det.
Börjar undra varför jag ens tvekade på henne? Det var som om hon inte gjort annat och hon verkligen älskar det! Jag får en sjuk lyckokick bara av att se henne så sprallig och glad.
Man märker när Danielle uppskattar och gillar något. Hon ruskar gärna på huvudet medan hon springer. Har ingen film på när hon följer mig men hon är med på varenda rörelse som jag göra hur kvicka dom än är.
Bi ser inte i filmerna hur eller vad jag göra för att få henne att lämna mig, men det ända jag gör är att jag håller upp min höger hand och rullar handleden. Låter sjukt kan jag tänka mig att ni tycker, men har aldrig påståt något annat .. kan tänka mig själv att det ser helt rubbat ut också. Men det fungerar och det är det som är huvudsaken antar jag. För att öka gör du större rörelser med handleden.
Jag vet inte hur jag fått henne att lyssna på det men använder det även vid longering med lina och det går extremt bra. Tror att det har att göra med att jag inte använder spö med henne men ändå gör en schest med handen.
Vad ska vara nästa galenskap att hitta på ?
Anledningen att jag säger förlåt är att jag tar ner handen .. my bad ..
Kan bara rekomendera detta! Det är så sjukt kul och även ponnysarna gillar det. Danielle älskar det och det gör även Ella , och henne har jag haft sedan 27 november. Som variation i vardagen, helt klart det bästa vi lärt oss tillsammans!

Lämpliga ponnys?

Efter några månader av provridningar av olika ponnys har jag kommit på att de man söker oftast är det ponnysarna som inte kan något. Till gymkhana är det vi söker och om man kollar på en exempelvis dressyr ponny är den oftast för stabil vid provridning. Själv letar jag gärna dressyrponnys men varje gång tycker jag samma sak. Absolut något man kan träna säkert, men man vet aldrig.
Hopponnys är det som är mest lämpliga. Dock sitter historien om Blitzz kvar i ryggraden och ser jag en ponny som hoppat LA känns det meningslöst!
Snacka om att jag har blivit nojig efter allt som hänt i höst.. Känns aldrig som om att vi kommer att hitta någon ponny. Inte nur när Ella är som hon är heller. Trodde ett tag att det var henne vi skulle ha, men nu är jag osäker igen. Har verkligen fastnat för den lilla ponny skrutten, även om man inte kan rida på henne.
Blitzz var händelsevis den ultimata ponnyn på alla vis. Men efter sin hoppkariär på höga nivåer i Holland och Danmark hade han skador också i frambenet .. Där av nojigheten när det kommer till hopponny.
Ska hitta en Danielle hade jag tänkt. Misskött ponny som gått innom avel, vinnande koncept! Även om det inte låter särskillt lockande för er andra.

21 december 2011

Har varit i stallet och ridit Danielle och gått ut med både Ella och Danielle efter ridpasset. Har också räknat ut idag att Ella har rammlat eller gått omkull 4 gånger innom loppet av en vecka av olika anledningar. Som idag stog hon som vanligt vid staketet medan jag red och kilade sig . Då ammlar grepen och hon blir sälvklart rädd. Det slutar med att hon lägger sig själv på backen. Bra jobbat! Igår ramlade hon i stallgången, bra jobbat! Gick över i stegring el lufthopp, och när grinden nuddade henne när jag skulle stänga den gick hon ner på knäna. Inger konytroll på vart hon sätter sina ben inte. Knasiga ponny, hon är okej som tur är i alla fall men man börjar undra om hon har koll på sin kompis Smurfen i huvudet eller om han har helt fria tyglar där inne, vad vet jag. Hon är min lilla  mysgris i alla fall.
Ute och skrittade hade Ella och Danne någon tävling, eller Danne hade med Ella och Ella sprang för att hinna med Danielle och när Ella sprang då skulle minsann Danielle också springa. Komplicerat!

Brännmärkningar

(2010-02-21 00:03)

Det rapporterar Ridehesten.


Kollar runt lite vad folk skriver om brännmärkning av hästar och ponnys. Ella har en brännmärknng på sitt vänstra lår, men den syns knappt då jag inte märkte det först än jag kollade i passet och kollade nogrannt.

Tycker själv att det är hemskr som sjuttsningen och en där jag har mina hästar har berättat om hur hon hörde föl och unghästar skrika från stallet när det var där och märkte dem. Fy fan asså! Hade själv aldrig kunnat med att göra något sådant. Visserligen är jag jäkligt känslig när det kommer till mina ponnys men ändå..

http://www.sporthasten.se/artiklar/dansk-brannmarkning-kan-ge-fangelse

Denna texten är bra tycker jag är bra, tycker dock att det är sjukt att det fortfarande är tillåtet i Tyskland. ..

http://metrobloggen.se/ettlivfordjuren/oetisk_markning_av_djur/

Annan bra!

Usch, säger jag bara ! :O


Galet!

Carina kommer och kollar på Ellas rygg och vänstra bakben den 25, får hoppas att hon hittar något som kan förklara hennes beteende. Plus att nu har the arslet till ponny gått omkull i stallet och slagit i sig också. Bra jobbat Ella! Verkar ändå okej men möjligtvis att hon ömar på ena sidan på rumpan. Det är väll vesserligen inte konstigt, men kan också bero på att hon stog i boxen. Hon gillar inte när man undersöker henne i boxen, men man får mer än gärna kela med henne. Knas ponny..
Här hemma har det varit lugnt, eller? Åkte en snabbis till Stenungsund med Emma för att inhandla de sista julklapparna, sedan när jag kom hem var det att sätta igång med bakning av tunnbröd och vört. Blev även lite pepparkaksbak i slutet vid 21 ;)
Och eftersom jag var i köketr måste alltid något gått fel. Jo! Jag la armen mot brödhällen! Så nu har jag brännmärkt mig själv, jag och Ella kan ju fan bildaklubb..

Kilopraktorer, massörer & ostiopater

Livet är hårt när man inte litar på veterinärerna längre. Åker nu  mera alltid till Stefan i kungsbacka om det är något med mina ponnys. Men när Stefan inte har tid först än den 18 januari vad gör man då?!
Jo, man tar reda på andra människor med liknande kunskaper. Tror att Ella skulle behöva detta så att vi kan utesluta att hon har ont i ryggen eftersom det är först när man rider hon blir rabiat.
Så nu ska jag sätta mig och ringa runt till någon Hilda, Carina Gustavsson och någon veterinär om jag får tag på Stefan. Han rekomenderade en veterinär i Säve när vi pratade med honom om Blitzz men dum som jag är la jag inte namnet på minnet. Han skulle vara bra med ponnysarna. Jag litar faktiskt på Stefan här.
Vet inte hur många gånger jag säger till mig själv att inte dra alla veterinärer över en kant, men det blir lätt så tyvärr.. Får se vad detta slutar i för val. Ringning till Stefan första av allt!

Elliebuu

Idag får fröken ta det lugnt , men eftersom det faktiskt var fint väder och jag är ledig fram till 12.30 passade jag på att ta med henne till paddocken och fotografera lite. Tog av grimma och släppte henne och hon sprang iväg så glatt. Tänkte att jag får aldrig in henne nu. Men det var inga problem alls. Hon höll sten koll på vart jag var hela tiden och gick förbi och kikade vad jag hade för sig och gick vidare. Kom och stannade till en stund då och då också för att mysa. Men när jag bestämde för att jag upp till stallet igen gick jag till andra sidan paddocken för att hämta grimman jag lagt där. Ropade på henne och när hon märkte att jag var påväg bort så skulle hon minssan inte vara ensam. Jag började springa bort och hon som ett spjut efter. Väl framme vid grimman nitade hon och väntade på att jag skulle sätta på den. Asså, har aldrig träffat en ponny som henne. Så sjukt kelgo och tillgiven.
Ska ringa Stefan idag för att se när man kan få en tid hos honom så att hon ska få titta på henne. Hon är en helt underbar ponny i ALLA tillfällen utan i ridningen... tycker att det är mysko men ska ge henne den chansen och låta Stefan ta en titt på henne..
Stackarn är så sjukt smal också.. lilla vännen ♥
Har avmaskat henne och hon får dubbla höpåsar på morgon och två kärror på kvällen + kraft. Får hoppas att det gör skillnad snarast! Klarar inte av att se henne så här smal ..

4 advent

Sitter med paddan och tittar på jukalendern med mamma och Sofia. Inte jätte bra men ganska söt. Jämfört med tidigare års kalenderar så är det i alla fall bättre än dem. Den dagen jag får för mig att skaffa en unge ska den vara som Charlie.
Idag har jag bara jobbat och gjort det snabbaste julgransköp någonsin! Gick ur bilen och lika snabbt satt jag i bilen igen fast med gran också. Plus att det är gjort i tid för en gångs skull, brukar alltid bli runt 21-22 december.
Har även hunnit motionera ponnysarna så gott det går. Red Ella på hackamore så Jag själv började fundera på om jag var självmordsbelägen. men överlevde i alla fall . Inga större bravade hände idag som tur var. Tror också att hon har ont i ryggen eller något d hon blir helt ursinnig när man rider henne. Ska se om jag ska ringa till Stefan och få en tid för henne.
Danielle är det inte så mycket att säga om, går som en klocka jämt...
Imorgon blir det julbord med jobet och sedan blir det jobb efter det. Ska Försöka köpa de sista julklapparna i veckan också :)

titanic

Sitter och kollar på titanic som går på tvn nu. blir alltid så nervös när jag ser den även om jag vet vad som händer... jätte jobbigt att titta på den. Båten har precis börjat att sjunka nu och jag bara hoppar upp och ner i soffan.
Måste också tillägga att överklassen är sjukliga!

Suck!

Ser hon inte bedårande ut ?
Skenet bedrar kan jag säga gott folk! Ella gone very bad today!
Tycker om detta sättet att säga hur Ella är och Danielle. Folk som säger att Danielle ser pigg ut när hon står och sover innan träning.
Skenet bedrar !
Samma med Ella, hon ser så söt och oskylldig ut.
Skenet bedrar!
Idag har jag ridit i säkert två timmar för att jag inte kan sluta rida först än jag har vunnit över henne. Har hon en dålig dag så tar det en jävla tid vill jag lova! Och jag kan då tillägga att jag bara har haft avsigt att skritta idag. Tur för henne att hon är söt i alla fall.
Och jag kan också säga att när jag och ponny ligger på marken i äcklig lera förstår jag hur mycket jag älskar Danielle, bra jobbat Ella!
Ella tyckte inte alls jag var rolig så gjorde sina fina lufthopp på 170cm, samtidigt som hon tyckte att hon skulle göra en piruett i hoppet . Det resulterade i att ramla baklänges istället. Får se det positivt, hon ramlade före mig så i den synvinklen har hon inte fått av mig än.
Bra nog var att hon kanske lärde sig något på det. Inga flera lufthopp efter det.
Bara så alla vet så är hon faktiskt en helt sjukt underbar ponny, så länge du är på marken .. Jätte mysig men det hjälper ju inte alltid dock.
Så jag är lagom mör i kroppen vill jag lova nu! Känner för att gå och lägga mig istället för att göra annat denna dagen.
By the way, Danielle var duktig idag, som vanligt ;)
Ellas kompis Smurfen!
Om Blomme har en apa med symbaler i sitt huvud har Ella en hoppande Smurf, möjligtvis visslar den lite också..

Lost my mind..

Imorgon ska jag allt försöka mig på att ta en ride med Ella eftersom Sofia har ridit henne hela veckan och jag har bara fått titta på. Min lilla prinsessa har blivit så duktig om man jämför med när hon kom. Egentligen är hon inte duktig alls om man jämför med typ en vanlig ridhäst. Hon tycker fortfarande att det är jätte kul att testa oss men inte i samma utsträckning som innan. Kanske 15min nu ska hon hålla på sedan sköter hon sig exemplariskt i alla fall.
Man kan till och med nu tränsa och sadla utan problem! Duktig ponny vill jag lova! Ni skulle sätt henne i början och nu för att först vad jag menar. Hon gjorde allt dumt en ponny kan göra utan att bita och sparka oss.
Så nu står vi här ennu en gång och vet inte vad vi ska göra med fröken fräken. Men får se hur det blir. Dansken har inte hört av sig än så har henne ett par dagar till i alla fall.
På Lördag ska vi även iväg och prova Aida igen i lite gymkhana. Får väll se hur det blir, hon är ganska trygg ponny så det går nog som smort. Blir tredje gången vi åker upp i så fall. Läskigaste är bara att hon är sjukligt lik Mellanie..

Something Worth fighting for..

Tycker att denna videon är så sjukt fin så lägger upp den igen ..

Miljon dollar pony

Danielle fick göra sin första träning idag sedan september och svar ja! Jag överlevde alla situationer. Det mest underbara med henne är att känna att allt hon gör är hundra procent ärlighet. Hon springer för att hon älskar det och hon ger allt. Jag behöver inte lyfta ett finger för att ens be henne.
Hon har en sådan sjuk livsglädje så det bara strålar om henne. Den har hon fått det senaste året också så det är inget hon alltid haft. Det värsta är att det smittar av sig på mig, eller om det är jag som är lycklig och det smittar av sig på henne? Gissar på de första alternativet..
Jag ler som en barnunge när jag håller på med henne och behandlar henne som en glashäst. Usch, jag som alltid stört mig något fruktansvärt på folk som är över nojiga med sina hästar. Nu vet jag vad folk tycker om mig.. but who cares?
Man kan säga mycket men vad som än händer tänker jag inte låta denna ponnyn gå från mina sida...

PhotoShop

Jisses, det är ett tag sedan jag gjorde mina photoshop bilder nu. Funderar nästan på att göra en ny nu!
Tom James and Oscar  European Championship 2011

det där med sömn

För i natt har jag varit vaken halva natten känns det som. Kunde inte somna i går kväll. Hatar det verkligen! Sedan skulle jag fodra hästarna kl 6 , ringde klockan? Nej, jag var ju vaken då så det behövdes inte. Konstigt nog vaknar jag den tiden jag ska gå upp på morgonen när jag säger en tide. Sedan ringer helena kl 7 och börjar prata om att hästarna ska ut tidigt för att det ska åska senare idag, jag fattade ingentin yrvaken som jag var. Kunde i alla fall säga att Tony skulle släppa ut idag då vi har bytt för veckan.
Inte mycket sömn inatt inte altså, vaknade kl 9 av att Sofia hade försovit sig...
wooaow, skrivit ett inlägg från paddan för första gången :)

Lucia

Nu tycker jag att december går as fort fram, redan lucia. Det innebar att natten till idag var det Lucia movie night på bergakungen!
För er som inte vet går mn dit kl 23.30 och ser på tre filmer som inte haft premiär än och sitter där hela natten. Man blir bjuden på dricka, popcorn, fika och mat. As kul faktiskt!
Såg först New years eve som jag sagt i 1 månads tids att jag ska gå och se. Den var faktiskt bra! Och håll i er, trodde aldrig jag skuylle säga detta! Zac Effron var faktiskt helt okej i den filmen faktiskt! Tummen upp!
Andra filmen var en 3D film, Puss in boots eller Mästerkatten i stövlar. En av många sagor om magiska mönor som för en skälk att växa över molnen till ett slott med skatter. Inte jätte intressant, vet inte ens hur filmen slutade, tror bestämt att jag råkade somna av uttråkan de sista 5minutrarna.
Sista filmen var en svensk med Peter Magnusson och David Helenius, en gång i phuket. Tycker faktiskt även denna var bra! typiskt en av deras filmer om man säger så. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den men en killa ska finna vad han vill med livet och åker ner till Thailand , träffar en tjej o.s.v. Ni får se den själva ;)
Nu är jag hemma och har sovit i 6timmar i alla fall. Men det var efter att jag kommit hem, släpp ut hästarna och varit på möte på jobbet. Fullt ös medvetslös!
Var i stan med Axen och Sandra här om dagen och fick shoppat en ny klänning och underkläder. Klänningen blir väll till att använda vid näste utgång när det kan bli. Ska tydligen bli storm till helgen igen. Fy satiken vad jag hatar detta vädret!.

Staden!

Idag blir det ett icke häst inlägg! Jisses!
Ska träffa Sandra och Kristin i stan idag. Får se vad som händer eftersom det har brunnit i två butiker i nordstan men det står på deras hemsida att det ändå är öppet. Får se när vi kommer dit. Sandra hade som förslag att vi åker till Allum istället om det inte var öppet, och vi har ju backaplan också. Lite finns det ändå att välja mellan.
Ska ha Adventsmys här ikväll med 18personer. Frey, Fransson, Fälth, Kopp och Sandra, kommer bli mysmys. Blin näste lite av en hålta kväll fast Kindholm saknas, men det kunde ju inte komma.. Attans! Får samla ihop våra lagmedlemar som vi gjorde förr och träffades. Hade alltid svin kul! Saknar det som sjutton!

Måste hata mig

Under dagens pass med Ella har jag kommit på att hon bara måste hata mig av hela henne hjärta. Det ända jag gör är att bråka med henne om vem som bestämmer och sätter regler. Hon inte alls överens med mig om att jag bestämmer så det blir 78 lufthopp och sidospringningar. Det är speciellt roligt att göra två lufthopp på raken också.
*Julia suckar*
Hopplöst fall? Nja, efter ca 30min till 40min kanske hon ger sig om man har tur och skrittar fint på en åttvolt utan några konster. Så jag brukar vinna i slutändan av passet. Plus till mig!
Sedan kan jag säga att Ella har blivit tränsad utan några som hellst problem idag !
Ni som läser borde tro att hon är en mördar maskin utan någon som hellst respekt, det var hon den första dagen, haha! Nu är hon jätte go och mysig att ha att göra med samt att man kan gå med henne utan att hålla i henne och hon lyssnar och följer! Plus i kanten på Ellan!

Danielles past!

Har haft Danielle i 5år och även hennes Holländska pass som jag aldrig tänkt på kan innehålla viktig information. Har idag hittat nummer och adress till han som utfärdat passet i Holland. Kan man tänka sig att jag har gått med all information jag behöver för att ta reda på saker om henne i 5år!?
Det jag har hittat är ett ägar byta gjort den 11 Juli 2006, samma datum som hennes pass(?) Ägarbytet gjordes till Torben i Danmark i vilket fall, en en ägare rikare i alla fall.
Hon har bott på gränsen mellan Holland och Tyskland.
Jisses vad grejer man kan hitta! 
Nummret och Adressen säger inte de samma men den här gården ligger på adressen och nummret går till granngården som Danielle någon gång bott på ;) !
Happy face!

Silverlea!

Silverlea Simply red! As snygg ponny i min mening som jag gärna skulle sno!
OBS! Texten är översatt via translate från tyska!
e. Silverlea Flash Harry (GB) (Släkt med Ella)
u. Brickfield Viktoria (GB)
Född i England vid Silverlea studteri
1994, fux
performance in sports and certification course  Silverlea Simply Red
Silverlea Simply Red was born in England and was imported to France as a foal by its current owner. If two or three years he was vice-champion in the New Forest show in France and at age 3, he admitted to breeding. The DNA profile of Simply Red is known. 

Silverlea Simply Red in France has an impressive international sporting career behind in his first rider Camille Jussiaux, these young rider, the horse-trained to Grand Prix level. 
highlights Silverlea Simply Red's sports career are: 
1998 Champion Normandy CSO D1p, courses 1.10 - 1.15 mtr 
2002 Vice Champion France Grand Prix jumping
horses on the winner between 1.20 trail in Cabourg Grand Prix International 1.30 m
d'Auvers, Third 
Grading Touquet 2004 Grand Prix of France Grand Prix Champion 2004 Vice Champion France 2005 d1p international classification test Bois Le Roi in 2005


Since last year, Simply Red Silverlea Jussiaux Thomas, the younger brother of Camille successfully released in the small tour international trials. In 2006, they have this year three major awards at the competitions in Bois-Guillaume, Jablines and Auvers. 
Silverlea Simply Red at 3 - and 4-year age limit used for breeding. Of this select group (only 26 descendants over 2 years), the following sports achievements noted:

  • The Kreg Civry: jumping 1m15 (ZZ level)
  • Kalmia D'honneur jumping 1m15, national finalist competition 6-year olds
  • Kamel étangs of 1m15 in eventing eventing.
  • Khalem de l'arbalou Kersidal and mount the main jumping 1m10 (B level)

Mellanie and Blitzz

Inlägget är p.g.a. av att personer frågat mig om vad som hände med Blitzz och Mellanie, ingenting om uppmärksamhetsberoende!
Har mail kontakt med Blitzz ägare från Holland nu och hon har inte ens en aning om att han var i danmark. Hon köpte honom när han var 4år gammal och lärt honom det som han kan. Som jag berättat i  tidigare inlägg har han startat holländskamästerskapet med placering, utmärkelser som hopp och dressyr ponny samt för sin snabbhet. Alla placeringar i ska vi inte prata om för de är på tok för många. Hon sålde honom för att hon växter ur honom vilket inte var konstigt då han bara är 140cm.
Vi tog med oss honom från Elin i mitten av oktober och hade honom i 1,5 vecka innan vi besiktade honom. Han gick där inte genom böjprovet och vi avslutade besiktningen och körde hem honom på eftermiddgen igen.
1 månad senare hämtar vi honom igen för att kolla upp varför han har ont och skulle göra en röntgen på honom. Där visade sig att han hade påfrästningsskador, 5 olika skador. Vid varje påfrästning fick han blödningar vid sen fästet. Vi fick tre alternativ om hans framtid
  • Kronsik hälta , men vi var tvungna att göra ett ultraljud för att fastställa det.
  • Största risken var att han skulle bli ridbar men alltid öma i vänster kota.
  • Sisa alternative som veterinaren inte trodde chnasen var stor för var att han skulle bli helt frisk.
Så det var bara att köra upp honom ännu en gång och sedan ner till Danmark igen. Pratade även med ostiopaten Stefan eftersom jag inte litar på veterinarer och speciellt inte hon vi hade på röntgen som var en riktig ragata!
Bilder jag fick av henne under tiden hon hade honom.
När det angår Mellanie trodde jag att de flesta visste om vad som hände med henne då folk jag aldrig hört talas om mailar mig och förklarar hur ledsna de är och jag förstår inte hur alla vet om det efter bara 4timmar..
Mellanie hittade död i hagen 7 oktober kl 8.10. Hon hade blivit träffad av blixten eftersom det åskade på natten. Blixten har slagit ner i trädet bredvid henne, gått genom vattnet på barken och över i henne. That's pretty much it.
Vet inte riktigt vad ni ville veta om vad som hände med henne. Finns inte så mycket mer att säga om det. Är själv jävligt glad att hon slapp lida min lilla sessa.
Danielle fick väll lida mer om man säger så, att ridas själv och motionera själv var precis inget hon var van vid. Har alltid haft Danielle och Mellanie med varandra. Oavsett vad vi gjorde var det med mig tillsammans.
Bara att kommentera om det är något annat ni vill veta. Detta sa nog det  mesta jag blev frågad om.

!?

Lagt in mina inlägg i olika katigorier och inser att allt är om mina hästar och hästeri. Haha, antar visserligen att alla som besöker bloggen är hästmänniskor . . .

Fantastico!

Jisses! att jag har en miljon dollar pony det visste jag men att jag idag har två var en överaskning. Ella goes AWESOME again!
Gjorde som Maria sa att longera henne under veckan men jag bestämde själv att rida idag också. Tog med inspänningstyglar och longerade i alla gångarter. Mycket lugnare idag och gick hur fint som hellst. Hon sa även att man kunde rida med dem så det tänkte jag att jag skulle prova. Vilket gav RESULTAT! I början var hon som vanligt, vägrade att skritta, lufthopp och halt kunde jag drömma om att hon skule göra. Men tillslut efter bara 15min gick det upp ett ljus att hon inte kunde bråka och gick som en klocka i skritt runt på volten utan ens tendenser till lufthopp och annat bråk. Blev lite taktning i mellan åt men det bortser vi ifrån när hon skrittar 95% av tiden. Min awesome ponny!
Danielle var lika awesome hon, hon tyckte att hon var as snygg när hon  sprang på volt i flygande trav.
Miljon dollar ponies <3

Ella goes bad, but still awesome!

Jobbigt läge måste jag säga. Har haft dressyr lektion med Maria och Ella  idag och efter bara 2 minuter lyckades vi göra halt, och till och med några till. Satt ganska paff på henne ett tag kan jag säga. Trodde aldrig att det skulle gå men det gjorde det. Men skrittade endast uppsuttet, eller försökte, blev 85% små trav. Sedan fick hon för sig att vara med på elithoppning på 170 när hon satte iväg med sina luftsprång. Jävla häst säger jag bara, men kan inte göra annat än att skratta åt henne.
"Happens"
Marias ord gillar jag också, " Åå jag som tyckte det var mycket jobb på Mellanie". Haha! Låter ju positivt. Mellanie var i alla fall ridbar i alla gångarter i alla situationer. Vilket Fröken Fräken inte är... har inte ens provat att rida ut på henne, men kan tänka mig att det skulle sluta vilt och i kaos.
Marias ord om henne var ändå lite övertygande då ponnyn ser ut som en liten häst och rör sig otroligt fint. Men vad Maria skulle tro har hästen varit fel riden och missförståd under sin ridhäst tid då hon har det snälla ögat som Danielle har. Det är sjukt att ridningen på en häst påverkar henne den så mycket. Hon har hyper stressad också och det är därför hon går och tuggar på bettet hela tidenm konstant! Hon ska ha mycket longering, bara till att börja med för att bygga upp en tillit hos henne. Så jag vet vad jag har framför mig ett tag. Känns dock inte omöjligt ändå, men när vi snackar år blir det väldigt jobbigt :O
Maria trodde i alla fall inte att hon hade ont heller och hon haltade inte, men hon är nog lite stel, vilket är förstårligt så som hon håller på. Men hon gick jätte fint i longeringen och inget bråk alls förutom att hon inte ville galoppera. Komando brist. Hon har helt enkelt fått göra vad hon velat genom sina år den lilla ponnyn som inte vill något illa men det blir så mycket fel ändå :/
Får se vad det blir av min lilla tös. ..

Mhmm..

Överväger att lämna tillbaka min lilla Fröken Fräken då hon har igensvullna ben vissa monar när vi kommer och morgonfodrar. Hon har dock blivit bättre sedan hon kom, men ändå. Sedan har hon ett ärr på vänster bakknä på de också där det finns en buld eller hur man uttrycker sig. Hon har inte hon när man klämmer och grejer med henne med är allmänt tetig i ridningen.
Hon har börjat att skritta nu men har börjat att sprka i galoppen vilket är positivt precis. Visserligen kan det bara vara ett beteende hon har men det känns inte bra när man inte vet någonting om henne. 
Har hittat tidigare ägare och mailat dem, den som jag antar är den senaste säger att hon inte vet någonting om tidigare skador, men en film hon har på henne visar samma beteende som hon har nu. Sedan fick hon ett sto föl den 11 April i år, vet inte så mycket mer om det. Har även  mailat fler som jag hittat som ägt hästen men de har inte svarat.
Önskar just nu bara att hon är frisk, känner inte för att lämna tillbaka henne alls! Pissigt värre!
Får hoppas på det bästa ikväll när min dressyr tränare kommer och kollar på henne. Tror dock att chansen är stor att hon har ont. Hon går gärna korsgalopp också i ett varv, tror vänster. Men får se ikväll vad Maria tror. Annars är det inte så mycket att göra antar jag :/ Det är bara att HOPPAS HOPPAS OCH HOPPAS!
Hoppas på bättre tider...

Vad hände under 11?

nner för att byta liv och lämna hästliv bakom mig. Jisses vad allt ska gå emot än nu! Först hela prosiduren med Mellanie, sedan land och rike runt med Blitzz... kommer Ella att ha samma öde kommer jag flippa sönder. Efter allt känns det som om att man ska ta in hästen och göra en hel röntgen, låta vetrinären Anders böja henne och sedan åka till Stefan. Låter som en toppen idé om man var gjord av pengar. Efter historien om Blitzz blir jag mörkrädd bara jag tänker på hur hennes ben ser ut, eller rygg, eller vad fan som hellst!
Ella 2009 i december
Kunde uppenbarligen ridas av mindre barn utan problem och ser ut som er ruktigt fin ponny.
Ella under sommaren 2010
Ella nu
Inga muskler och smal.. hmm , vad hände under 2011 egentligen ?
Borde kanske koncentrara mig på Ellas förflutna istället för Blitzz :/

detta måste slå töntigheten i allt

Min dag blev genast mycket bättre när jag inser att blitzz ägare från holland följer mig på twitter! haha, känner mig som en barnunge! Bra början.. :)

1 december

Första december idag och de ända julkänslorna jag har de finns i huset. Ute är det blåsigt och regnigt och allmänt ruskväder. Känner mycket hellre för att ha snö och kallt än detta skitväder.
By the way julkalendern verkar lite skum. Första avsnittet avslöjade inte precis om vad denskulle handla om mer än vad namnet gör, Tjuvarnas jul. Får väll se hur många avsnitt man se i år, gissar på 3 som förra?
Ska upp och släppa ut Ella och Ninja snart men överväger det dåliga vädret. Danielle är alla gånger redan ute stakarn.