Något ni inte visste...

Alla vet väll mer eller mindre vem Blitzz eller Bling är för tillfället. ponnyn vi tog hem på prov och besiktade utan att gå igenom p.g.a att han hade ont i vänster kota. Kördes tillbaka och så hämtade vi honom för röntgen en månad senare och det visade sig att han hade 5 olika skador som skulle kunna resultera i kronisk hälta om det var illa.
Nu idag har vi hittat vem som ägt hästen under tiden han var i Holland där han visar sig vara en hopphäst av TOPPKLASS!
Hoppat holländska mästerskapet, placerat sig i typ allt! Vinster så det skriker om det plus att han var utnämd som bästa hopp häst samt dressyr häst.
Inte konstigt att han var FÖR BRA för att vara san! Vi hade hemma en elit ponny, som visserligen skadat sig under resans gång. Har hittat placeringar från 2004 till 2007 med samma ryttare. Han är registrerad i danmark sedan september 2009. Placeringar även i danmark men inte lika intensivt tävlad och kom till Sverige i oktober. Är dock tillbaka igen i DK.
Vilken historia han har ponnyn!
Bilder från Holland där Blitzz tävlar och vunnit..
Lilla grabbas <3

Lussebak!

Kommer hem från stallet och mamma ber mig att baka lussekatter. Att jag har lyckats en gång innebär inte att jag kommer att göra det varje gång ! Slutade ändå inte i katastrof förutan att jag glömde pänsla med ägg på en plåt.. smarthead! Så nu hade jag tänkt att ta tvätten och vara duktig .
Känns som om att jag är helt obsessed med Ella just nu. Studerar stam och nu är det att försöka att hitta tidigare ägare. Vad som utlöste detta var att jag hittade bilder från när hästen är 4år och kunde ridas av småbarn! Nu är hästen 7 år och jag skulle inte komma på tanken! Får se om det leder någonstans..

Ellas Angloarabiskt Fullblods sida

Information om Ellas morfars ras om jag inte är helt uta och cycklar. Finns en del bilder på släktingar jag hittat också, men när det finns ett 10tal hästar som heter O bajan och Shagya så är det inte jätte lätt. Släkten består av hästar med dessa namn och en rad med romerska siffror. Helt sjukt att hitta rätt, har hittat två O Bajan X fast med två olika hingst nr .. Dom tyckte att det var för enkelt att ha olika namn på deras hästar el? Den ursprungliga hette O Bajan DB i vilket fall ;) 
Här kan man hitta släktingar till Ella, efter Shagya I och Obajan X på långt avstånd men ändå. 
http://www.ormhult.se/hastarna.htm


Oman 
SPH 63 DK D.S.P
O Bajan I-25
DSAH OO 151
7401683 DK DSAH
O'Bajan I (Babolna)
00+ 5 DK DSAH
Sahara (Babolna)
00+ 27 DK DSAH
DIBA
(BUSK)
OO 119 DK DSAH
Shagya I (Babolna)
31 O'Bajan X (Babolna)
PIP 62 F2 DK DSAH




Lady 
SFR 50 DK D.S.P
Mormor har tyvärr okänd stam.


"Angloarabiskt Fullblod

Det angloarabiska fullblodet är resultatet av korsning mellan arabiskt och engelskt fullblod. Rasen kom till i mitten av 1800-talet, då kejsar Napoleon insåg behovet av en god stridshäst åt armén. Han korsade de två etablerade fullblodsraserna med varandra för att få fram det optimala resultatet, nämligen en lagom stor, snabb, klok, och uthållig häst att användas av soldater i strid. Efter ett lyckat avelsarbete finner vi idag angloaraben som en vacker häst med väl avvägda linjer och goda rörelser. Det livliga men kontrollerbara temperamentet gör den till en mycket god tävlingshäst främst i fälttävlan och hoppning, men den används även med framgång i dressyr.

Huvudet ska vara vackert och uttrycksfullt, halsen lång och väl ansatt, korset väl musklat och något sluttande. Rörelserna ska vara energiska i skritt och trav, med bra påskjut. Galoppen ska var rund och luftig och med god bärighet. Alla färger utom skäck och tigrerad är tillåtna.

I dag kommer de mest kända angloaraberna från Frankrike, men även England, Polen och Italien avlar fram goda angloaraber. Angloaraber används i stor utsträckning som löphästar i främst Frankrike, men även i Japan och Polen. Då är det främst hästar med 25% arab-blod eller mindre som löper. Angloaraber som används inom övriga ridsportgrenar, har stor variation i arabprocent. I Europa används oftast arabiska fullblod med en mankhöjd runt 160 cm i angloaveln, just för att få upp storleken på denna goda fullblodskombination. Arabprocenten räknas ut genom att addera stoets respektive hingstens arabprocent och dividera med två. Direktkorsningar mellan arabiskt och engelskt fullblod förekommer, men ett väl genomtänkt avelsarbete innefattar oftast inte denna kombination. Vanligare är att korsa anglos med andra anglos, eller föra in större mängd engelsk fullblod för att få en mer komplett typ av ridhäst.

Angloaraben har runt om i världen gjort sig känd som en optimal tävlingshäst. Den är lättlärd, modig, klok och uthållig.

Angloaraben används även i stor utsträckning som förädlare i många Europeiska länders halvblodsavel, främst i Frankrike och Tyskland. Även där kan vi finna många individer med mycket god ridbarhet och med många goda insatser på tävlingsbanorna runt om i världen."


Tycker att det låter ganska likt ändå .. Haha!

Ella goes AWESOME!

Förstår inte riktigt hur ponnyn fungerar. Igår sprang hon över oss och vi kunde inte tränsa eller ta av grimman utan att hon sprang iväg. Nu står hon snällt som ett lamm utan grimma i spiltan... "Julia förstår ingenting"
Lugnare i ridningen också, kanske är en trygghetskänsla hon behöver. Vad vet jag, det känndes mycket bättre idag. Även Danielle har ridits idag och varit mycket bra, som vanligt.
Försöker även att få i Ella kraftfoder vilket hon inte föredrar att äta den dumma ponnyn! Men fick låna lite müssli av Frey och det åt hon så vi får väll inhandla lite nytt foder som hon äter den kräsna ponnyn. Det duger inte med korn och betfor.

This is how we do it.


Danielle

Efterfrågade bilder på Danielle, hittat lite allt möjligt busande vi håller på med. Horsemanship blir sällan mycket bilder då jag alltid är själv i stallet när jag håller på med det. Folk i stallet vet inte ens hur jag handterar Danielle när vi är ute. Take a walk utan grimma och grimskaft och ger oss av.
Gymkhana ponny i grunden, bra hopp ponny och även dressyr. Allround ponny kan man säga.
Gått som avelssto innan hon kom till Sverige 2005 el 06.
Danielle
f 1999
Imp. Holland
Hollänskridponny
(Har funderingar på om hon är född i Frankrike eftersom hon har ett franskt chip, men endast spekulationer)

Worth fighting for..

Something ᵂᴼᴿᵀᴴ fighting for

You know..
tragidies happen
What are you gonna do ?
Give up!? Quit?!
No..
I realize know when your heart breaks you gonna fight like hell to
make sure that you are still alive
Cause you are
and that pain that you feel.. that's life
The confusion and fear
That's your reminder of that somewhere out there is something better
And that something..
is worth fighting for

It's about..

It's about doing what they said you Couldnt...




Framsteg!

Fröken Fräken har varit här sedan i söndags natt och då kunde man inte handtera henne med vanligt grimma och grimskaft. Hon sprang över oss när hon skulle in eller ut i boxen.
Det beteende är puts väck nu ! Det gick väldigt fort och lätt. Plus att hon inte springer iväg när jag byter från grimma till träns eller repgrimma. Awesome ponny , lättlärd och allt!
Tog med henne och Danielle till paddocken i ösregnet och tränade lite horsemanship på henne. Fruktansvärt ofokuserad i början och skulle hela tiden longera sig själv tyckte hon eller springa ner mig för att hon tittar på något annat.( Mellanie fason? ojaa! ) . Men tror jag var där nere 15min med henne så gick hon snällt efter och följde mig som om att hon inte gjort annat. Skönt var det. Tog upp dem till stallet igen och Danielle och Ella tillsammans var inget problem. Tog ut Ella som en normal ponny, i grimma och grimskaft utan att hon bråkade det minsta. As skönt att slippa en lång inlärningstid för detta.
Sitter hemma igen och har precis duschat av allt regnvatten. Så nu blir det att städa, vikatvätt m.m.

Wooow!

Tjena banena vad jag är trött denna dag! Ändå gick jag och la mig kl 22.20 igår och gick upp typ nu kl 9. Kan knappt se klart och gå rakt. Måste nog dock ta mig upp till hästarna och släppa ut dom. Danielle lär väll inte bry sig med de andra ponnysarna vill nog komma ut en stund. Men dom får överleva allt!¨
Ska själv äta frukost och mysa till det rejält innan jag tänker springa till stallet. Ingen stress här inte. Planen är rida danielle och kanske horsemanship med fröken fräken Ella som tycker att det är kul att inte lyssna på oss alls. Som sagt i tidigare inlägg lär hon sig super duper fort som tur är.
Hon är väldigt lik Ninja i ridning att hon vill ha det som hon vill och man ska inte bestämma för mycket, men på marken är hon som Danielle faktiskt. Gör hon något hon inte får och man säger ifrån blir hon ett lamm som inte gör en fluga för nära. Ganska behändig ändå :)

Natten får komma tidigt

.. mer än gärna. Somnade två natten till idag och gick upp halv halv nio och sov 5 timmar natten innan. Jag känner mig som en zoombie! Skulle nästan kunna somna stående skulle jag tro! Jisses snart säger kroppen emot på allvar! Skräpmat + lite sömn! Värdelös!
Imorgon ska jag rida Danielle och se om jag ska brottas med Ella vilket kanske inte kommer bli så mycket kamp då hon lär sig i raketfart hur man ska bete sig och inte. Ganska kul att se att det är Sjukt stor skillnad på henne bara från imorse till nu på kvällen. Inte alls lika bufflig och nochig som igår kväll och imorse. Mycket positivt för tösen min. Jag var ute med henne imorse och red lite, helt okej, börjar under om hon är inriden till fullo eller bara har hyss för sig som hon lärt sig genom sitt 7åriga liv. Lär vi märka snart hoppas jag. Känns som om att rida på en riktig ung häst vilket jag inte vill kalla en född 2004. Men det fungerar ändå för Ellan.
Hon fick gå med Ninja i sommarhagen och Ninja uppskattade inte Ella . Har aldrig sätt Ninja så kaxig förut! Tjenabanena säger jag bara!
Ella var mer intresserad av att gåoch springa runt i hagen och njuta av allt annat, typ att rulla sig 38 gånger eller något. As kul hade Sofia att borsta av henne på eftermiddagen.
Imorgon ses vi igen, om man nu kan se det så (?) Nu får jag jaga upp sägen innan John Blund hinner ikapp mig.
Ella 2009 i Danmark med någon av hennes 5 tidigare ägare

New forest stam

RödTjörns Cruella De vil
22042004
Denmark
e.Stackarps Dayton NFH SWE
ee. Silverlea Sunseeker NFS SWE
eu. Stackerps Dorita NFS SWE
u. Lizette Star DK DSP
ee. Omann DK DSP
ue. Lady DK DSP
Lägger upp lite info om Ellas New Forest stam som herstammar från Sverige och England, en fran DK finns också.

e.Stackarps Dayton NFH u. Lizette Star
Dayton


Silverlea Sunseeker

Född: 1990
Mankhöjd: 142 cm
Färg: fux, str bls, vtul, vtbff
Uppfödare: Mrs J M Stainer, England
Ägare: Marianne O'Callaghan
Hemsida:
www.stuterisörkullen.se

 

Silverlea Spotlight NFS 23/040 Silverlea Flash Harry NFS 5517 Silverlea Gunflash NFS 3856
Silverlea Chocolate Girl NFM 5201
Danehurst Gaiety Girl NFM 8978 Gay Surprise of Gaza NFS 2529
Staplecross Heather NFM 1719
Silverlea Christabelle NFM 24/140 Silverlea Grey Minstrel NFS 1472 Silverlea Cascade NFS 1188
Silverlea Brownie NFM 3005
Golden Belle of Mudeford NFM 5284 Lyndhurst Roamer NFS 403
Brock Belle NFM 3084

Prem. B 1993, prem. B 1999, prem. A (ext) 2000. I avel 1993-i avel.

Exteriört utlåtande: "Harmonisk hingst av god rastyp, svag könskaraktär. Väl ansatt hals med svag välvning, gott djup. Välbenad från sidan, fransysk och tåvid fram. Energisk, naturlig skritt. Fri, lätt trav i god balans." 78789=39 p

Exteriörindex på 17 visade avk: 102 99 101 103 106 tot 102

Tävling: 3 st (12,00 %) poängtagande avkommor/ 1 st (4,00 %) i högre klass

Resultat: Guldbelönad på utställning och segrar i DLA, startad i FEI, och placeringar i HLA.

 


Stackarps Dorita RNF 1672
e. Lorimer RNF 49
u. Hucklesmead Druidess RNF 444


ee. Silverlea Spotlight
f 1980
Colour: Bay
Height: unknown
Forest Run: no
Other Info: Died 2003
Visade sig att hon har Robin RNF i släckten vilket gör henne och Ninja släcktingar på väldigt långt avstånd ;) 




"Ella" , som vi säger..

Hoppa ur sängen redan kl 5 på morgonen var det. Fick fatt i lite frukost och kläder vilket var väldiga bekymmar för mig. Väl klar och packad sätter man sig i bilen till Hyssna för dagens äventyr mot DK. Är uppe hos Elin redan halv sju så underhåller mig med att borsta av Bling och Tara.
Bilen blev packad med diverse godsaker och drickbart, sedan bar det av. Blåste inte så farligt när vi åkte så det känndes bra.
Väl iväg så kändes det som om att vägen gick fort, När vi var vid Hallandsåsen kör en polis om i full kareta, inte mycket om det.. Fast när vi senare ser två polismän stående på andra sidan vägbanan och kollar på en " antagligen fyllegubbe" som ligger i diket mitt ute i ingenstans. Hur kom stållen dit?!
Stannade för lunch i Malmö innan vi skulle ta bron över och vi märker hur jävla mycket det blåste nu jämfört med när vi åkte. Men det var ändå okej. Träffade en trevlig städare från Nigeria på Donken som vi pratade med, Haha! Sedan var det att åka över bron som vi märkte ganska snart att det kanske inte var den bästa idén vi haft.
Stålleäventyr, men både hästar och äventyrare klarade sig över utan problem i 50km/h över bron. Sedan var det ca 1 timmas körning i DK också.
Framme där blåste det som satan och vi började leta efter levande på gården. Fick knacka på dörren till huset där vi sedan fick säga till att vi hade kommit så vi fick hjälp. Torben hade brutit foten så hans fru fick hjälpa oss med vilka hästar vi skulle prova.
Fick prova två svarta först, en av dem sa Torben att den skulle vara perfekt! Så sant! Hästen kunde ändå dressyr men skritt och halt var väll inte så kul tycket hon.Jag och Elin sa att det står "SOFIA" på hela hästen.
Den andra svarta var alderes för kraftig.
Nästa på tur var en brun och en fux. Fuxen också fin men inget som min kära syster yster skulle sitta på. Den bruna hade jag kunnat ta hem och klappa på. Han var väldigt osäker och vi övervägde om han var galloperad innan. Som Elin sa, han påminde lite om Busen eftersom han var så rädd stackarn.
De nästa var en skimmel och en fjording/halvblod. Skimmle var inget för gymkhana med mycket fin ridponny. Fjording/halvblodet var maxad D eller liten häst så på tog för stor.
Provade en ponny till efter dessa som var en skäck. Hade dock svårt att ta oss upp på det då han var väldigt misstänksam mot oss. Men när jag väl kom upp så hade hästen två växlar, en lugn sedan och man sparkade till rejält sprang den som fan. Fasn dock inget mellanting.
Vi hade bestämt oss för vilka som passade oss och gick in till Torben igen för att få information om ponnysarna. Elin valde att ta med skimmle hem som var 6år och hette Silvia, Holland. Så valde jag (och Elin) att den svarte skulle passa Sofia till pricken! RödTjörns Cruella De vil, "Ella", 7år från Danmark. Gick ut och böjde och longerade dem och Silvi tyckte det var mycket roligare att finta mig än att gör det hon skulle. Varken jag eller Elin kunde se några större fel på dem så lastade med oss dom och åkte hemåt Sverige igen.
Blåsten hade lugnat sig väldigt mycket när vi lämnade gården och det var även en del sol, men när vi närmat oss bron så var det inte så okej ute längre. Bron var avstängd så fick stå i Köer i 30min innan vi kunde vända och åka mot färjan. När vi körde genom en stad ser vi blåljus längre fram och bilar som saktar in. Ingen av oss var sugna på att stå i fler köer idag. När vi kom fram var det en olycksplats där någon blivit påkörd eller något då det låg blod på gatan och en bild stod intill. Fy fan vilken dag säger jag bara !
Vid färgan sedan trodde vi bokstavligtalat att vi skulle blåsa bort. Lät i hela bilen. Kom på färgan ganska direkt och åkte iväg.
Gungade ganska friskt i början men lugnade ner sig fort, men i Sverige sedan var det katastrof! Blåste som satan och det var jobbit att köra på vanlig motorväg. Vi skulle äta i Halmstad också och när vi kom dit hade en flaggstång brutits. Blåsten var sickk och vi började undra vad vi höll på med och vad folk som kört förbi oss hade sagt och tänkt för sig själva.
Menmen, tro det eller ej så kom vi hem helskinnade med två hästar. Pappa och Fia väntade med transport på gården när vi kom så det var bara att lasta om. (Lätt när ponnyn är en spinkig buffel och gör som den vill) Gick på ganska snart gjorde hon ändå. Inget oväder alls när vi åkte hem så allt gick bra även där.
Till nästa gång blir det extra checkning av väderleksrapport innan avfärd! ;)

Jag och Elin har studerat passet som sjuttsingen och Elin pratar om att hon har fin stam på pappans sida som är Renrasig New Forest stam. Mammans stam var Dansk sport ponny men någon där var eller hade Arab i sig tydligen. Jag själv lägger ingen vikt på stammen då jag ändå inte hade någon koll på stamtavlor och fina hingstar, trodde jag! Det visar sig att Robin RNF finns i stammen till Ella, som också finns i Ninjas stamtavla. Hur gick det där till!? Jag åker till danmark för att hitta en häst som kan tänkas passa och så hittar jag verkligen en Ninja i stort format! Otroligt! Är ganska långt ifrån de är släckt. Typ Ninjas morfar och Ellas gammelfarfar är Robin RNF. Men det är fan släckt i vilket fall! Haha! Vad är chansen att hitta en sådan ponny? Komiskt var det. Plus att jag sökte på Ninjas pappa igår kl 1 när vi var hemma och inser att Ninja och Elins gammla ponny Nancy är halvsyskon... Hahahaha! Så jävla sjukt!

Förvirrad

Vaknade i panik när klockan ringde, började fundera över dagen, "Först jobb" tänker jag. Innan jag kommer på att det bara är Fredag och jag ska göra iordning mina fransar. Bara att pallra sig upp och få fatt på allt.
Bäst av allt var att vi bakade lussekatter igårkväll och lämnade några framme till frukost. Mumma säger jag! Bästa av allt är att bullarna har en size som är som hen hel hand och tre i tjocklek. Lovar att man bara orkar äta en!
Skulle släppa ut hästarna idag också men de fick stå inne ett tag längre än plannerat eftersom vädert kunde ha varit bättre. Danielle och Ninja får stå inne ett tag till, det gråter nog inte min Stallponny för. Vägrar låta henne gå ut i det här shit vädret vi har rent ut sagt!
Ikväll åker vi till Tjörn och tränar dem i gymkhana , jisses! Min helg är fullspeckad!

NU DAX FÖR LUNCH!

Natt + åska = Fruktansvärt!

Hemskt att ligga i sängen och precis stängt av musiken och hör att det regnar och åskar ute. Fy fan säger jag bara! Tänker tillbaka på natten då Mellanie dog. 1000 tankar flyger igenom mitt huvud och jag kan se mig i skyarna efter någon John Blund.
Förr var det mysigt när det åskade ute, nu kommer bara ångest!

Julstök igång!

Hoppade ur sängen imorse som en kattapult, åt frukost och stack till stallet. Danielle är nu mera en "woomwoom" ponny som inte vill stanna. Snacka om att hon har energi för 5 ponnys nu + att hennes stelhet faktiskt är mycket bättre efter Stefans behandling. Sjukt otroligt bra är han!
Hem igen och så hade mamma satt igång med julstök på högnivå, det var bara att börja själv. Började med att städa mitt egna rum som aldrig blir rent hur jag än bär mig åt sedan lite i tv rummet som jag hade tänkt att återgå till efter att jag skrivit klart detta inlägg. Äter macka med Oboy vilket var år sedan jag gjorde också! Mysstämning på högnivå.
Börjar fundera på vad man ska göra med alla klänningar på dörren också?
Resten av veckan är fullspeckad känner jag, jisses hur ska detta sluta?! Idag är det nog ganska lugnt om jag inte ska handla och baka m.m. Imorgon är det först Utsläpp av hästar, göra ordning ögonfransar, antagligen Sportlife med Sofie, danielle ska in på ett hörn, Träning på Tjörn kl 17 och sedan provridning av ponny kl 19. Den ser dock ut EXAKT som Mellanie! Scary kommer det bli. Whatever! Mellanie är mellanie och det kommer att förbli så.
Lördag är det jobb från kl 7-14.30 sedan blir det en snabbis till stallet. Ska sedan på kalas till min syssling. Ska även bestämma en tid med hans far som vi kan kolla på att göra armban av Mellanies svans. Känns bättre att låta han göra det än att skicka iväg det. Han kan göra smycket och har hållit på med det ett tag.
Annars så kan man gå in på http://www.tail.se/ där vi fick idén.
Söndag blir det att ta sig upp i ottan! Ska befinna mig i Hyssna kl 7.00! Blir att pallra sig ur sängen mellan 5 och 5.30. Tur att man är morgonpigg... Sedan tar vi vägen mot grannlandet Danmark för att lämna tillbaka Tara och lilla BlingBling. Om man kunde trolla säger jag bara. Ska provrida några ponnys också, har ingen aning om hur många men det ska göras. Hoppas att hitta något där nere också. Efter fredag har vi provat 14 ponnys sedan Mellanie och jag är jävligt sick of it. Hoppas på att hitta något där nere, annars så har vi en ponny vi är villiga att låna hem på prov.
Veckan därpå är inget plannerat vad jag vet i alla fall. Skönt det kanske. Danielle ska vila på Måndag mer vet jag inte. Hon har gått verende dag nu det senaste. Kanske är dags att det lugnt en dag nu för henne. Om man frågar mig, hon går nog mer än gärna.

Dagen till ära..

.. eller änne en as dålig rubrik. Kan de spalten inte bara tas bort?
Varit och släppt ut ponnysarna idag och gjort klart i stallet för Danielle. Som vanligt när man kommer till stallet har Danielle någon slags sång uppvisning eller något. Finns ingen ponny som pratar så mycket som hon gör, eller hon är Mellanie var väll kanske jämnlika. Fick körsång varenda morgon man kom till stallet förr. Och på tal om Mellanie, har hittat en ponny som ser EXAKT ut som henne. Tror jag hoppar i taket, helt sjukt. Ligger inte alls långt ifrån så funderar på att prova den bara för att. Mellanie kommer aldrig att kunna ersättas med som kul grej. Dom ser identiska ut, skillnaden är att denna är maxad c och Mellanie var 144cm. Fast Mellie var faktiskt bara 138cm när hon var 5år som denna ponnyn är. Jaja, får se hur det blir. Känns som om att jag inte gör något annat än att kollar och provrider hästar land och rike runt ..
Tycker att ponnyn vi söker bara kan stå på gårdsplanen en dag när vi kommer till stallet, det hade varit kanon!

1,5 månad!

På med den mer eller mindre dammiga sadlen och fram med tränset som låg längst in i skåpet. Inte använt flitigt det sista. Att Danielles saker är i sämre skick än Mellanie och de som Blitzz använde är sjukt dåligt. Haha! Men de är trotts allt hennes saker som legat oanvänt längst.
Började skritta och trava i paddoken på hackamore idag och svaret är , JA! Precis som vanligt igen och jag är överlycklig! Har inte varit så här bra sedan Juli som hon antagligen fick skadan. Så allt snack om allt annat under tiden har varit bullshit! Känns som sjukt skönt att veta att man kan sitta på henne igen utan att hon har ont.
Lättnad!

Konstigt att längta

Att längta till söndag är inte det man brukar skriva. Söndag brukar vara den dagen på veckan man fruktar eftersom man vet att det är skola dagen efter. Men eftersom jag inte har det så spelar det ingen roll. Plus att det är dags att rida ponnybusen imorgon. Som tur är har hon lugnat ner sig en aning, har ingen lust att ta itu med ett vilddjur. Det visar sig alla gånger imorgon, She better behave! ( Fast att det brukar inte vara ett problem )
Ska snart till jobbet och slutar inte först än halv tio och börjar sju till morgonen igen. Men hade ändå tänkt att ta vägen om Sofie innan jag åker hem och lägger mig eftersom hon ska fira sin födelsedag ikväll. Får se vad jag hinner med, men det ska nog gå att lösa på något sätt.
By the way, Vill träna gymkhana och det är NU!

Snart söndag!

Snart helg och det menas snart Söndag vilket i sin tur menas med att Danielle ska börja sättas igång på allvar igen ! Första gången sedan 2 oktober! Jisses vad tiden går fort nu, fast ju fortare desto bättre 2011 blir överstökat desto bättre. 2012 kan inte bli värre, eller?
Idag blir det mys i stallet med Dalis och sedan jobb till 20 ikväll. Så ser min dag ut och så mycket mer brukar man inte hinna med. Hästsökar fronten ligger väldigt lågt nu. Varken jag eller syster yster har någon särskilld motivation till att leta över huvud taget. Har provat allt för många nu, känns det som. Har visserligen bara provat 7 st men det är många för oss som varje gånga köpte den första vi kollat på. Har aldrig varit fel hitils , även Blitzz var den första vi kollade på och den vi ville ha...

Bling Bling ..

Stålleäventyr var det som sagt. Var illa tvungna att kolla upp lill pojkens framben för att se vad det var för fel på honom. Åkte upp till Hyssna och hämtate honom igår morse med Sofie som sällskap. Hade fått tid på Ale kl 14 och vi vär där 12:57. Kanon! Det vara bara att roa sig bäst vi kunde.
Blitzz fick sig en rejal borstning i alla fall innan han skulle träffa veterinären. Köpte knäckebröd och oboy och satte oss utanför Blitzz box och väntade på att tiden skulle gå.
Berättade för veterinären att böja kotan var meningslöst eftersom vi visste att han var halt och hade ont men hon vill ändå "titta" vilket resulterade i att hon tyckte att vi skulle böja honom fullt ut och knö in honom i ett hörn...
(Julia håller på att hoppa ur skona av ilska)
Får annta att det fanns en bra mening med det där. Kanske ska försöka ändra min inställning mot veterinärer snart?
Röntgen plåtarna visade i alla fall att han hade typ 5 olika skador, vissa enklare än andra. Ringde även och pratade med Stefan om honom och han sa att det inte var något att sattsa på ..
Blitzz fick åka med hem ändå och mysa med mig och Dalis. Fick skritta vi hand så har gått ut idag och igår med honom och Dalis. Det sjukaste är att jag kan behandla honom som Danielle... Ställa honom i en spilta lös och han står där.  Han är helt enkelt för bra för att vara sann som jag sagt ett antar gånger innan.

16 November 2011

Seg vecka och själv står man som ett fån och förstår inte något. Är med på att Danielle har blivit utbytt av något vilddjur. Detta har jag aldrig sätt förut! Pigg som fan, ofokus och tjaa, ALLT hon inte brukar vara ! Kommer bli kul att se hur detta blir när har är 100% igångsatt igen. Tog inte mer än två dagar efter att Stafan tittat på henne att ändras helt och hållet. Men hon är söt ändå min lilla puppponny.
Nu blir det ut på Stålleäventyr med Sofie , folk skulle tro att vi är dumma i huvudet som gör detta, men kan leva med det !

Queen

Why should i care what they say?
just want them out of my way
because I'm the queen of my own life

Vill träna igen!

Jag får ett flipp snart här hemma! Vill träna gymkhana igen och det är på stutts! Var på Lag SM i helgen och kollade på tävlingarna. Dock bara omgångarna då vi var tvungna att befinna oss hos farmor kl halv fem, vilket vi behövde då vi tagit fel på veckorna. Blev i vilket fall grymmt sugen på att träna igen. Ska till Stefan på Fredag så får se vad beskedet blir. Men men, har ändå sagt att vi inte ska börja träna först än årsskiftet. Fast det är väll lika bra att ta ett break när det ändå inte kommer att vara några tävlingar först än i mars/april (?). Om vi inte har en B final då vill säga på Hästfokus. Får se på det.. första prioritet är ändå att hitta en ny ponny. Och kan inte säga mer än att jag är sä jävla läss på att leta ponny.. fruktansvärt tråkigt!

Så det blev!

Iväg till göteborg med mamma och syster idag. Medan mamma uträttade sina ärenden tog jag och syster en promenad vid Linneplatsen en timme. Eftersom hästeriet blev inställt idag eftersom vi ansåg att ponnyn var för liten. Då blev det en spontansväng till Ullared bara sådär! TVD säsong 2 och Volym 3 av skillda världar inhandlat, convers väska, klänning, linne, parfym och smått och gott. Helt okej dag ändå faktiskt. Blir väll att titta lite film nu innan sängen kallar och dagens bravader för imorgon drar igång ;)

Don't know a thing..

Ennu än as dålig rubrik. Ska kolla träningen ikväll för våra Håltisar som jag inte får vara med på än. Får se hur Eva Lena löst problemet med att vi förlorat yttligare hästar som skulle vara med i laget. Vårat lag har inget flyt just nu alls!
Ska prova en ny ponny imorgon, 137cm! Bara det säger att vi aldrig kommer att köpa den lillputten, men Danielle är trotts allt 136,6 såå... Men hon kostade inte dom pengarna heller som denna gör. Är sjukt trött på att provrida massa hästar! Så jävla tråkigt rent ut sagt. Antar att jag bara är bortskämd då vi alltid köpt de första hästarna vi hittat, och de har aldrig varit fel med dem. Varför ska det vara så himmla svårt att hitta någon nu för?!
Så dagen imorgon är plannerad, fredag är man ledig, lördag blev det jobb 7-14.30 och söndag blir det att ta sig till Lag SM och checka tävlingen. Då är frågan, vad gör man på Fredag? Ska allt försöka få med mig Axen på utgång på Lördag.. det var ett tag sedan vi var ute nu.

Redlöst trött ..

.. och funderar på att gå och lägga mig eftersom jag ska gå upp 4.30 imorgon bitti! Ska köra Frey till Landvetter eftersom de ska till Turkiet. Man hade gärna hängt på det i nu läget. Sveriges rusk och regn har jag tröttnat på ..
Vill att 11 november ska kommer fortare och nästa vecka ska jag faktiskt börja rida igång Dalisan hade jag tänkt.

November!

Året 2011 har gått satans fort, nu får man väll säga att det var väll en attans tur det efter allt  shits som har hänt. Bring it on 2012 säger jag bara!
Haft fikfrukost med mjölk och pepparkakor. Det är ju trotts allt november i alla fall, det får vara helt okej då .
Längtar till man kan ta fram alla julsaker och mysa till det rejält! Snö kan få existera i december och januari , sedan får det gärna ge sig av. Vill bli av med det blöta äckliga visserligen :/
Dagen ska spenderas som vanligt med att åka till stallet och skritta och trava Prinsessan en stund och sedan i eftermiddag ska vi helt plötsligt upp till Alleby på någon Westenridning (?) Ska blir något nytt att åskåda då man inte är iväg på det varje dag.
Måste säga att det roligaste är att åka och prova hästar som busar är att deras ägare blir helt ifrån säg och nästa rusar ut på ridbanan med ett spö. Min första tanke är "Hur använder man en sådan här?". Haha, har inte ridit med spö på 4,5 år! Känns helt sjukt fel att ha ett, kan ändå inte använda det. Herre jösses, Danielle och Mellanie hade freakat sönder om jag red med spö :O Så vi nekar det där med spön även på provridningar, ägarna tycker vi är konstiga.. Kan leva med det ;)
Inga nya ponnys att prova än så länga i alla fall..