Denmark!

Hemma efter en hektisk hel, eller inte jätte. Lämnade Sverige kl halv åtta i lördags morse med Ella för att lämna tillbaka henne, min lilla sessa.  Lite mutning oh lastningen gick på 5min, duktig ponny, fick dock stå och vänta på transportn en stund för att vänta in Fälth.
Fia och Bea fick sig en tupplur medan jag och Tony fick underhålla varandra bäst vi kunde på motorvägen som för övrigt är AP tråkig att köra och åka! Tog typ 5timmar innan vi var framme på Torbens gård. Fick ätit lite först innan vi började prova hästar. Fick dock bara provat 4 st då typ 3-4 andra var gränsfall på 150cm och en annan som var ganska skadad. Det var det värsta jag varit med om, måste säga att jag är enormt känslig när det gäller stora äckliga variga sår, och när man av misstag stoppar upp tummen i ett sådant slutar det men att Julia är i uppror! Fy fan! Veterinären skulle komma på söndagen sa Torben så det hoppades vi på.
Men de tre första vi provade var Laika, Miranda och Kartouch. Vi tyckte att Laika haltade lite så provade inte henne så mycket för hennes skull. En super snäll ponny i ridningen i alla fall, dock ganska bufflig i stallet. Fruktansvärt Söt skäcksto i alla fall.
Miranda , en pigg fux sto född 1999. Kan springa, vända och stanna. Catching! Jakpot! Super söt ponny. Det roligaste av allt är att jag har hållt koll på danskens hemsida sedan i sommras och bestämde mig för att jag ville ha två fuxar och en storhäst Golden Guidam. De två fuxarna , Miranda och Blitzz, vilket sammanträffande att hon var tillbaka nu då. Kan då säga att en dansk kompis kände till de som köpte Miranda och de skulle ha en hopp ponny, vilket hon inte är jätte bra på måste jag erkänna.. haha! Men hoppar gör hon.
Kartouch , en mörkbrun vallack född 2006, tillbaka köpt av Torben från Sverige för någon vecka sedan för att han inte passat som ridskoleponny i Skåne. Har pratat med svenskarna som hade honom och fått reda på detta. Ur snäll ponny i vilket fall, men behöver mer rutin. Kan i alla fall springa och stanna, svänga får tränas på.
Provade en ponny vid namn Belfast. Ur cool! Tinkerkorsning på138cm, hur cool som hellst men ingen MGA ponny men framåt och stannade vid användning av ett fingermove och jag skojar inte. Han hade i alla fall tävlat hoppning en del och var född 1996, så något gammal kanske.
Både Kartouch och Miranda är från Holland, Mirande från samma ställe som Danielle by the way ;)
Stannade över natten på ett hotel och hade stalkning av förra ägare till ponnysarna för att vara på våran säkra sida. Hittade dock inte så mycket om Miranda men att Kartouch hittade vi informationen om att han varit i Sverige. Sedan när vi inte kunde hitta mer var det dags att sova en stund.
Nästa dag ringde klockan halv åtta för frukost dax, packa alla väskor som var förvånandsvärt många för att vara borta över en natt och åka till Torben igen. Kom it och provade att rida ut en bit på vägen utanför för att försäkra oss om att det fungerade och sedan red vi in igen. Allmän ridning och Fia var fortfarande övertygad om att ta hem Miranda. Bea fick provat allt med lilla Touch också efter en stund och så fick båda två åka med hem.
Det är dock ett krux med Miranda, hon gillar inte transporten.. suck! Men det gick i alla fall och de var lugna vägen hem.
Så idag har vi släppt ut dem med Carmen och Miranda och Kartouch är ett radarpar och lämnar inte varandras sida medan Carmen inte får vara med alls. Stör mig dock inte ett dugg för då slipper vi onödiga skador.
Så det blir akuttid till Stefan på Fredag eftersom han skulle vara ledig fram till 29 Februari, tacka gudarna för akuttider <3 Eftersom jag är så himmla nojig med veterinärer så åker jag dit först. Har en veterinärbesiktning utan anmärkning på henne från den 7 Januari i år men ändå, hon ska ses över..

Flyinge

Eftersom vi hade planerat att åka till DK i helgen med Ella och det blev inställt fick jag snällt åka till Flyinge med Sandra istället. Kan inte låta henne åka ensam i snökaoset! Åkte upp till henne i fredags kväll och sov där eftersom vi skulle gå upp kl 6 på lördagen.
På morgonen var jag förvånandsvärt pigg i när jag låg i sängen, men blev inte så lycklig när jag ville dö av trötthet när jag gått upp. Bara att slå sig genom dagen med hög musik på radion och småprat om allt och inget så överlevde man.
Kom ner till Flyinge Kungsgård runt 12 och vi skulle samlas 20min över så ganska bra i tid. Fick lastat av material och hästar och bege oss mot framridningen och var där till uppvisningen skulle börja kl halv 2.
De som var med var
Sandra, Eva, Mikael och Paulina i lag Alingsås och Hanna, Nathalie, Fredrik och Klara i lag Hålta.
Själv fick man springa på banan  som en blådåre och få dagens motion.
Åkte halv tre och åt Donken på vägen som är en klassiker när man är ute och far .Bägen hem var mindre rolig då det snöade som faen och att det var halt gjorde inte saken bättre! Helt sjukt galet!
När vi skulle lämna Gidde, ponnyn hon lånat, kom vi inte upp för alla backar så det var att lasta ur hästen och Sandra och några andra som hjälpte oss försökte få upp transporten. Slutade med en transport i daiket och en Julia visle med ponny i en mörk skog. Hittade tillslut som tur var med lite hjälp. När ponnyn var lämnad ringer Sandra igen och då dör min mobil. Hatar att inte har batteri. Mörkrädd som jag är, och jag menar det verkligen, sprang från stallet tillbaka till bilen och transporten, och dset var inte några meter från stallet precis. Man orkar mer än vad man tror.. haha! jag är världens töntigaste människa när det kommer till mörker..
Kom hem kl 21 och då var vi helt slut kan jag lova! Händelserik dag!
Så nu blir det Danmark nästa helg istället och vädret tillåter får man väll säga.

ur kass

Jag har sagt det förr ocha säger det igen, ur dålig uppdatering. men kollar mission impossible 3 nu så ska försöka slänga ut ett inlägg imorgon ..

Äckligt väder

Blåst som sjutton och regnat som fan! Vilken morgon. Sa till mig själv efter jobbet att det inte blir någon ridning om det ska fortsätta såhär. Men nu kl 15 ser det riktigt bra ut så blir ridan ändå antar jag.
Dagen har spenderast med att jobba, vara hemma och åka om handla. Blev bara mat eftersom det inte finns mobilskydd tillräckligt stor för min HTC. Så fick komma hem utan mobil skydd, men hittade istället ett par kanon skor! Tänkte att det var dax att byta mina adidas som jag för övrigt haft i 3 år. Plus i kaanten på bra hållbarhet.
Nu ska jag hitta på något! Blir stallet och sedan mat innan HIK mötet som ska hållas här ikväll :)

11 Januari 2012

Börjar vänja mig vid att skriva 2012 nu . Det måste vara det värsta med nyår, det är att avänja sig vid att skriva föregånde år.
Var i stan med Axen igår och vi hade en av våra dagliga rundor. Shopping, Mc Donken och sedan Bio som för övrigt var ganska.... tja , vad ska man säga. Handlade om en man som var kåt hela tiden och satta på tjejer över allt. Det var väll handlingen, så mycket mer handling kunde varken jag eller Kristin komma på. Vet inte om den är något att rekomendera alls faktiskt, rätt urusel film. Men trevligt hade vi ändå.
Idag har jag jobbat och varit i stallet.
Ett tips till er som vill rida ut med grimskaft. Gör inte det där hästen är van att springa i 340km/h. Då har man inte så mycket att säga till om. Inte så att Danielle sticker iväg men hon blir stark för att vara henne. Dagens tips!
Det som återstår idag är att besikta bilden och ta en tupplur eftersom jag inte sovit de senaste två nätterna. Chatching! Hatar när det händer!
Obs! Jag vill ha min nya mobil nu!


Scandinavium!

Jisses, jag tog mig i kragen igår och beställde biljetter för 1200kr ! Dra mig baklänges, som tur är det ju inte bara till mig utan syster, Linn och Sandra också. Annars försvann alla Julias pengar i ett knapp tryck. Funderar ändå eftersom jag för en gångs skull ska vara hemma under Scandinaviumveckan att gå på Fredagen också. Men är lite smått osäker än så länge. Får se vad som händer...
Sitter och lyssnar på 80-90 tals musik och skrattar åt mig själv. Sicka låtar man lyssnade på när man var liten !

Segt!

As tråkigt att vara helt ledig, går inte att rida då det är för halt ute och jag kommer inte på något att göra! :O Eftersom jag inte har allas nummer jag vill kan jag inte heller ta kontakt med folk förutom Facebook som alla inte använder 24/7.
What to so, what to do?!
Har hunnit med att släppa ut hästarna och gjort min stallsyssla, göra hö. Samt tagit en långpromenad i kylan och var mest fokuserad på att hålla mig på båda mina ben. Snack om bambie på hal is!
Sedan börjar jag faktiskt under vad grannar tror om mig när jag springer runt på vägarna i pyjama....
Jävla mobilhelvete skrämmer livet ur mig, ursäkta!
... pyjamasbyxor eller min Jumpsuit. Har alltid på mig mjukiskläder när jag får för mig att visa mig utanför dörren hemma. Tur för mig att jag inte bor mitt inne i London, fast den hade nog bara varit kul, eller (?) Haha!
Okej, orkar inte riktigt bry mig om vad folk tycker om vad jag har på mig i alla situationer faktiskt .. Nog kan jag förstå att man inte ska gå sådan till krogen eller i min åsikt till stan heller. Men när jag är hemma orkar jag inte bry mig, har på mig vad jag vill ;)
Men det är fortfarande kul att fundera över vad folk tänker ..
Nu ska jag försöka hitta någon att plåga med min uttråkan förutom Kristin som redan är indragen ..
Chingaling!

Vad man kan hitta..

Seg dag må jag säga. Upp och släppa ut hästarna och motionera Danielle så mycket det bara gick eftersom det var ganska fruset i marken idag. Blev longering och horsemanship som vanligt när det är hårt i paddocken.
Åkte och provade två ponnys i Landvetter som var mycket lovande, men lägger mig inte i hästeriet nu eftersom jag är ganska läss på det. Syster får rida och jag åker med.. Blev lite bättre att vi fick äta årets första Semla idag. Helt klart något av det bästa som finns !
Så nu på kvällen hade jag tänkt att ta hem några vänner men det sket sig ganska rejält när jag märkte att många av mina kontakter försvunnit när jag instalerade om mobilen. Så blir det när man tror att kontakterna ligger på Simkortet. Så ni som har mitt nummer sedan innan kan alltid SMS så jag har era igen, känns awesome att 80% av kontakterna är borta..
Kvällen spenderades istället med att kolla igenom alla mina Engelksa plugg saker jag levde ihop med under 2009/2010. Där hittade man en hel del roliga saker vill jag lova. Gammla texter och ord, samt en laguppställning från NEC 2010... Hur hamnade den där ? och varför i hela världen har jag sparat den ?! Det är frågan. Skrattade som fan när jag hittade den. Som sagt hittar man en hel del grejer när man bara "tittar" igenom saker och ting.
NEC 2010

HTC

Känn varenda takt
HTC Sensation XL med Beats Audio™ och de fantastiska skräddarsydda hörlurarna från Beats, som är inkluderade, är en oslagbar smartphone för alla som vill lyssna och ge musiken verklig rättvisa. Nu låter musiken exakt som artisterna har tänkt sig. Dessutom får du en stor skärm på 4,7 tum och en 9,9 millimeter tunn, högklassig design. Och du kan spela in högklassig video med HD-kvalitet som kompletterar ljudupplevelsen den här otroliga super-smartphonen ger dig. Detta är den bästa ljud- och bildupplevelsen du kan få med en smartphone
HTC Sensation XL
"HTC Sensation XL med Beats Audio™ och de fantastiska skräddarsydda hörlurarna från Beats, som är inkluderade, är en oslagbar smartphone för alla som vill lyssna och ge musiken verklig rättvisa. Nu låter musiken exakt som artisterna har tänkt sig. Dessutom får du en stor skärm på 4,7 tum och en 9,9 millimeter tunn, högklassig design. Och du kan spela in högklassig video med HD-kvalitet som kompletterar ljudupplevelsen den här otroliga super-smartphonen ger dig. Detta är den bästa ljud- och bildupplevelsen du kan få med en smartphone"

http://www.htc.com/uk/smartphones/
Längtar som sjutton till att köpa en ny mobil, antingen denna eller en annan av HTC Sensation serien.
För att en IPhone vägrar jag köpa tyvärr ;)

Little Britain

Jösses vilket skämt! Pratade om olika serier på jobbet med Lotta. Hon kollade på Little Britain och älskade det. När hon förklarade vad det handlade om för mig lät det helt tokigt bra i mina öron.
Nu har jag sett två avsnitt och jag .... vet inte vad jag ska säga.. :O
Britter sjönk just i mina ögon, damn it!

Tina, föl och mys

Har varit iväg med Fält för att kolla på en ponny som tittade på för några veckor/månad sedan, Tina. Jag, Tony och Bea åkte iväg till Särö för att titta på henne då både jag och Fia tycker att det var en ponny för Bea.
Helt underbart ställe med alla hästar som då för övrigt är över sociala med människor. Stormtrivs där i mängden av Friserhästar och åringar.
Bea fick provat Tina och medan hon red passade Vivan på att rymma ett par gånger och bjöd på en uppvisning utan dess like! Ett föl/unghäst född i sommras, hur söt som helst. Snacka om underbar liten ponny skrutt. Älskar unghästar tror jag .
Tina har gått som kör häst i Holland och är D ponny på 145cm.
Bilder på Lilla Vivan som fått på sig en grimma så man kunde ha lite koll på henne.
Men det fanns fler, som min lilla favo Helge. Han blir två år i år och är svettfux med fyra strumpor och bläs. Helt underbar liten ponny.
Lite av en bildbomb tror jag. Men denna lilla ponny är helt underbar! Den stor Frisern är Ior, tror jag och var minst lika social. De älskar min halsduk också för er som inte märkt det ut av bilderna.

8 Januari 2012

Vad var det jag sa i ett mycket tidigare inlägg än detta ? Jag är värdelös på att uppdatera min blogg! Känner mig ganska misslyckad faktiskt. Får se hur länge detta humöret håller sig uppe för mig. Funderar i alla fall på att inte använda MED bloggen eftersom det är ganska lugnt på häst fronten nu. Ni kan läsa allt här för tillfället så får jag se om jag orkar göra iordning den bloggen en dag.
Idag blir det att åka till Särö och provrida Tina med Fälth. När jag väl är ledig, vad gör jag då? Provrider hästar.. Ett tecken på att jag inte har ett liv, svar ja!
Imorgon är jag också ledig och då ska vi åka till Landvetter och prova tre ponnys. Som sagt, har inget annat nödvändigt i mitt liv.

Med.blogg.se

Två nya inlägg på Med.blogg.se idag.
http://med.blogg.se/2012/january/sjukt.html
Ponnysarna vi provat idag och lite av deras förflutna jag lyckats hitta.
http://med.blogg.se/2012/january/golden-guidam.html
Golden Guidam
Anledningen till att köpa storhäst

Nyår!

Nyår är nu över och vi kan lämna allt som hade med 2011 tt göra! Kan lugnt säga att det inte finns mycket man vill minnas, men de fanns ändå bra delar av året också. Danmark och Nord Irland är ju inget jag vill glömma precis sedan finns det självklar andra tillfällen också. Men är för trött för att kolla upp alla ;)
Nyårsafton började med jobb fram till 14.30 och sedan stall och hem och göra sig i ordning. Hämtade Cicci vid halv 6  för att åka hem och äta middag hemma hos oss. Niceigt var det sedan drog vi ut i Göteborg, Valand eftersom jag absolut inte fick komma in på Excet eftersom jag var för liten.. hatar när det händer. Var hemma kl halv fyra och somnade som en stock. Gick upp runt 10 typ och så satt vi och tjötade och tittade på nyhetsmorgon till typ 13. Sedan körde Cicci mig till farmor för att jag skulle byta om innan jag skulle till jobbet kl 14. Mitt nyår var detta.
Kanoners!
Idag blir det inget speciellt, jobbar inte först än 6 el 7 januari. Men ska åka och provrida yttligare ett par ponnysar idag. Hoppas på att hitta någon snart som är som Blitzz, eller varför inte Danielle?! Hopplöst!